Kwaliteit
Kwaliteiten zijn er in veel soorten en maten. Wij hanteren de standaard; de beste in zijn soort. Natuurlijk is kwaliteit veelzijdig uit te drukken. Om die reden kijken wij breed en kritisch naar dit begrip.
Gebruikte materialen
De toegepaste materialen zijn een eerste vereiste voor het beste eindproduct. Fabrikanten van matrassen en slaapsystemen kopen veelal hun producten in. Natuurlijk hoeft dit geen belemmering te zijn voor de kwaliteit, maar onderscheidend vermogen is vaak ver te zoeken aangezien de meeste fabrikanten van bekende merken op dezelfde toeleverancier uitkomen. Fabrikanten die voor het overgrote gedeelte staan voor hun eigen zuivere halffabrikaten zijn veelal vooruitstrevend, breed in aanbod en gefocust op kwaliteit en service.
Productiemethodes
Productiemethodes zijn ingegeven door materiaalkeuzes, passie in core business, ambacht en natuurlijk ook door de “afdeling calculatie”. Ze leiden wel vaak naar datgene waar de producent goed in is. En als je dan de beste in je soort bent dan sta je voor je eindproduct als geen ander en neem je daar ook iedere verantwoording voor. Zo zijn ’s werelds beste merken en collecties niet te herkennen aan de meeste reclame maar aan de beste reclame… van mond tot mond.
Duurzaamheid
Een juiste selectie van materialen verwerkt op een professionele doordachte wijze resulteert in een duurzaam bed. Een goed matras gaat gemiddeld 10-12 jaar mee. Vanaf dat moment is het reëel aan te nemen dat de kwaliteit van uw nachtrust niet meer gegarandeerd kan worden door uw slaapsysteem. Vraag Droomland Slaapvoorlichters om vrijblijvend uw slaapsysteem te beoordelen.
Duurzaamheid is ook voornaam bij de keuze van materialen en productietechnieken. Deze dienen bij voorkeur het milieu zo min mogelijk te belasten. Natuurlijke grondstoffen die ecologisch verantwoord zijn gewonnen blinken uit in een zeer geringe hoeveelheid energie om deze te verwerken. Of het zijn de handen van de vakman, of het is het beperkte energieverbruik wat nodig is voor de verwerking. Synthetische latex, wat bijvoorbeeld wordt verwerkt in het bekende Talalay procedé, vraag maar liefst 6x zoveel energieverbruik als de verwerking van natuurlatex naar een hoogwaardige schuimrubber. Natuurlatex kenmerkt zich overduidelijk als de groene grondstof.